Novice


Zaposlitev na glamping destinaciji

objavljeno: 6. maj 2021 07:03 avtor: Simon Janša

Spoštovani, objavljamo ponudbo za delo v eni najboljših "glamping" nastanitev v Sloveniji, imenovani KOLPA RESORT. Morda bo zanimiva tudi za katerega od vas. Več informacij v prilogi.

Revija JLG

objavljeno: 27. apr. 2021 01:14 avtor: Simon Janša

Spoštovani,

Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto je v okviru svoje založniške dejavnosti doslej izdala že štiri številke znanstvene revije Journal of Landscape Governance (JLG) pod vodstvom urednice dr. Mateje Colarič Bajc, viš. pred. in uredniškega odbora. V prizadevanjih za mednarodno uveljavitev revije smo v preteklem obdobju razširili uredniški odbor z naborom znanstvenikov z različnih priznanih tujih akademski institucij. V pripravi je umestitev revije v mednarodne baze znanstvenih revij. Revija je v celoti elektronska, ima kataložni zapis in ISSN številko. Do revije lahko dostopate prek spletne strani Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto v zavihku Revija JLG (URL: http://vsgrm.unm.si/jlg). Na navedeni spletni strani so tudi podrobnejša navodila avtorjem in ustrezna predloga za pisanje.


Revija JLG sprejema v objavo izvirne znanstvene članke, pregledne znanstvene članke, recenzije znanstvenih monografij in izjemoma tudi strokovne članke, v kolikor doprinašajo relevantna spoznanja, ki lahko obogatijo tudi znanje znanstvene skupnosti. JLG sprejema članke s širokega nabora naravoslovnih in družboslovnih znanstvenih disciplin, ki prispevajo k regionalnemu in lokalnemu razvoju.


Izvirni znanstveni članek je utemeljen na raziskovalnem delu in obsega do 32.000 znakov s presledki. Pregledni znanstveni članek predstavlja primarni pregled znanstvenih spoznanj drugih avtorjev in se oddaja v obsegu do 25.000 znakov s presledki. Recenzije znanstvenih monografij predstavijo znanstveno monografijo, ki ni starejša od dveh let v obsegu do 3.000 znakov vključno s presledki. Strokovni članki ne zahtevajo znanstvene rigoroznosti metodologije, in so usmerjeni v vidike pomembne za razvoj prakse, vendar morajo še vedno vsebovati ustrezno argumentacijo in podporo ustreznih podatkov in virov. Maksimalni obseg strokovnega članka je 25.000 znakov s presledki.


Že danes Vas povabimo k pisanju in oddaji člankov ali recenzij znanstvenih publikacij za 5. letnik revije, ki bo izšla predvidoma v začetku poletja. Prispevke pričakujemo najkasneje do 25. maja 2021. Vprašanja kot tudi članke in recenzije za objavo pošljite na elektronski naslov jlg@vsgrm.unm.si.


Jezik objave prispevka naj bo izključno angleški ali slovenski. V primeru angleškega prispevka sta izvleček in ključne besede tudi v slovenskem jeziku in obratno. Glede na trende umestitve revije v mednarodni raziskovalni prostor ter s tem večje prepoznavnosti revije in Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ima prednost objava v angleškem jeziku. Vsi članki so podvrženi dvostransko anonimnemu recenzijskemu postopku.


Verjamemo, da bomo z vašim sodelovanjem z leti dorasli v uspešno revijo, zato soustvarjajte z nami in napišite ustrezen prispevek že za to številko revije JLG. Še posebej vabimo predavatelje, da skupaj s študenti pripravite za objavo relevantne raziskave in izsledke, nastale v okviru diplomskih del.

Veselimo se vašega odziva na e-naslovu jlg@vsgrm.unm.si.


Lep pozdrav.

3. konferenca povezovanje kmetijstva in turizma

objavljeno: 20. apr. 2021 23:02 avtor: Simon Janša

Če ste slučajno zamudili 3. Konferenco Povezovanje kmetijstva in turizma, ki je potekala preko spleta, v petek dne 16. 04. 2021 si jo lahko ogledate preko povezave: Kmetijstvo in turizem - YouTube

Oddaja prispevkov v Polish Journal of Agronomy

objavljeno: 16. apr. 2021 07:30 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

vabljeni k oddaji prispevkov v Polish Journal of Agronomy. Več informacij v priponki. 

Znanstveni seminar "Pomen inovacij za regionalni razvoj"

objavljeno: 16. apr. 2021 07:22 avtor: Simon Janša

Spoštovani vabljeni k ogledu razprave na temo"How innovations are important for regional development?" - Pomen inovacij za regionalni razvoj. 

Razprava je dostopna na povezavi: https://youtu.be/0NLlGMfYfXo

Mladi raziskovalci za pametno družbo

objavljeno: 15. apr. 2021 04:13 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

vljudno vabljeni k sodelovanju na mednarodni znanstveni, spletni konferenci - "Young researchers for smart society" - Mladi raziskovalci za pametno družbo.

Več informacij najdete v priponki.

Vabljeni na Mednarodni velnes kongres

objavljeno: 14. apr. 2021 06:56 avtor: Simon Janša

Spoštovani, mednarodni Velnes kongres bo potekal preko platforme Zoom in sicer v četrtek dne 20.4.2021. 

Udeležba je brezplačna, zato, pa ne samo zato vljudno vabljeni. 

Učilna okusov se predstavlja v reviji Vzajemnost

objavljeno: 13. apr. 2021 01:59 avtor: Simon Janša

Vabljeni k branju o razvojni-učni enoti Učilna okusov v Ljubljani, ki ji podporo pri razvoju nudi tudi Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto. 

Izsek članka si lahko preberete v priponki.

Študij ali študijska izmenjava na Tajvanu

objavljeno: 2. apr. 2021 07:09 avtor: Simon Janša   [ posodobljeno 2. apr. 2021 07:10 ]

Tajvanska vlada ponuja štipendije za študij ali študijske izmenjave na Tajvanu za slovenske študente. V kolikor vas zanima več informacij in ustrezne kontaktne osebe najdete v priponkah.

Začetek postopka imenovanje novega dekana VŠ GRM Novo mesto

objavljeno: 2. apr. 2021 02:57 avtor: Simon Janša   [ posodobljeno 2. apr. 2021 03:02 ]

Senat Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto je na svoji 5. redni seji, dne 31.3.2021 sprejel sklep o začetku postopka za izvolitev novega dekana VŠ GRM za obdobje 2021-2025. Sklep objavljamo v prilogi, kot tudi obrazec za oddajo kandidatur.

1-10 of 319