Novice

Akademija 2019 - E-promocija kulturne dediščine v porečju Krke in Kolpe

objavljeno: 17. maj 2019 02:19 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 17. maj 2019 02:25 ]

Vljudno vabljeni na dogodek »Akademija 2019 – E-promocija kulturne dediščine v porečju Krke in Kolpe«ki bo v sredo, 22. maja 2019,  od 9. do 15.15 ure v Kulturnem centru Janeza Trdine, Novi trg 5 v Novem mestu. 

V programu bosta dva panela namenjena predstavitvi bogate kulturne dediščine, v tretjem panelu pa bodo župani predstavili razvojne dosežke, gospodarstvo in usmeritve promocije kulturne dediščine za spodbudo trajnostnega razvoja turizma občine in regije. Akademija predstavlja prispevek k uresničevanju Deklaracije EU o sodelovanju pri pospeševanju digitalizacije kulturne dediščine, ki jo je 9. aprila 2019 podpisalo 24 evropskih držav, tudi Slovenija. 

Cilji Akademije so usmerjeni v predstavitev znane kulturne dediščine vasi in mest v porečju Krke in Kolpe ter prikaz manj znanih sestavin kulturne dediščine in predlaganje ukrepov za povečanje njihove prepoznavnosti. Prav tako v predlaganje načinov za izboljšanje promocije kulturne dediščine in sprožanje ukrepov za izkoriščanje kulturne dediščine za trajnostni razvoj turizma v porečju Krke in Kolpe.

Soorganizatorji Akademije 2019 so:
- Gostiteljica Mestna občina Novo mesto;
- Odbor za promocijo kulturne dediščine Novega mesta;
- Medobčinska pobuda: Čezmejno e-sodelovanje v e-regiji;
- Skupina občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Kostanjevica na Krki, Kostel, Krško, Mirna, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Ribnica, Šentrupert, Trebnje;
- Skupina organizacij v omrežju porečja Krke;
- Skupina organizacij v omrežju porečja Kolpe;
- Skupina organizacij v omrežju zgodovinskih vasi in mest.

Cilji in program posvetovanja v slovenskem in angleškem jeziku so objavljeni na spletni strani Akademije 2019, http://eregion.eu/22-5-2019-academy-2019-cultural-heritage-epromotion-krka-kolpa-river-basin/. Kotizacije ni, potrebna pa je prijava na Gricar@FOV.Uni-Mb.si.

Lepo vabljeni, da soustvarjate z nami Akademijo 2019 - veseli bomo srečanja z Vami.
 
dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave, Mestna občina Novo mesto
dr. Miha Japelj, profesor, član Inženirske akademije Slovenije & predsednik, Odbor za promocijo kulturne dediščine Novega mesta

Vabilo na forum Kako področje zeliščarstva vključiti v turistično ponudbo

objavljeno: 16. maj 2019 00:29 avtor: Meta Vidiček

Lepo vabljeni na odprti forum Kako področje zeliščarstva vključiti v turistično ponudbo, ki bo v petek, 24. maja 2019 od 10.00 do 13.00, v prostorih Eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva (Cesta Žalskega tabora 2, Žalec), 1. nadstropje. Forum organizira VŠ GRM Novo mesto in Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. 

Ključni poudarki foruma:
- Načrtovanje zeliščnega vrta, ekološka pridelava zelišč in njihova uporaba.
- Bonton nabiranja zelišč.
- Zgodbe zelišč: samostanska zelišča ali čarovniška zelišča. 
- Primeri zeliščnih izdelkov z zgodbo v Sloveniji.
- Tradicija uporabe zelišč in zdravil rastlinskega izvora.
- Ponudba zeliščnih izdelkov in storitev za turizem ter vključitev v turistično ponudbo in integralne turistične proizvode.

Forum bo moderirala Bojana Paveo, inž. kmet., študentka Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto.

Več informacij si lahko preberete v priloženem vabilu.

Vabilo na forum Inovativni pristopi pri načrtovanju dresurnega jahanja

objavljeno: 14. maj 2019 23:49 avtor: Meta Vidiček

Lepo vabljeni na odprti forum Inovativni pristopi pri načrtovanju dresurnega jahanja, ki bo 21. maja 2019, od 13.00 do 15.00, v Konjeniškem društvu Pesnica (Pesnica pri Mariboru 8, 2211 Pesnica pri Mariboru). Forum organizirata VŠ GRM Novo mesto in Konjeniško društvo Pesnica. 

Namen foruma Inovativni pristopi pri načrtovanju dresurnega jahanja je predstaviti vsebine dresurnega jahanja in jih umestiti v načrtovanje turistične ponudbe ter integralnih turističnih proizvodov.

Forum bo moderirala Tamara Korez, študentka Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto.

Več informacij si lahko preberete v priloženem vabilu.

Vabilo na informativni dan, 16. maj 2019

objavljeno: 7. maj 2019 02:18 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 13. maj 2019 22:19 ]

Vabimo vas na informativni dan, ki bo v četrtek, 16. 5. 2019, ob 16. uri, na sedežu VŠ Grm Novo mesto (Sevno 13, Novo mesto), v predavalnici P4 (prizidek šole).

Predstavili vam bomo visokošolski študijski program Upravljanje podeželja, študij na naši visoki šoli in odgovorili na vaša vprašanja in dileme.

Hkrati vas obveščamo, da je do 28. 6. 2019 odprt prvi prijavni rok. Prijavo za vpis na VŠ Grm Novo mesto lahko oddate na povezavi: http://portal.evs.gov.si/prijava/

Več informacij glede prijave in vpisa: http://vsgrm.unm.si/informacije-o-vpisu

V kolikor se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, vas vabimo na individualni obisk. Za vse informacije smo vam na voljo tudi na e-naslovu info@vsgrm.unm.si in tel. 07 39 34 706.

Lepo vabljeni!

Vabljeni na Festival šolskega cvička - Akademijo cvičkovega turizma

objavljeno: 26. apr. 2019 06:26 avtor: Meta Vidiček

Mesec maj odpira različne aktivnosti na področju cvička in cvičkovega turizma, ki se odvijajo v sklopu tradicionalne prireditve, že 47. Tedna cvička v okviru Zveze društev vinogradnikov Dolenjske.

Vabimo vas na Festival šolskega cvička - Akademijo cvičkovega turizma, ki bo potekala v soboto, 11. maja 2019 s pričetkom ob 9. uri, v veliki predavalnici Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma.

Akademija, ki jo soustvarjamo na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma, je usmerjena tudi v vsebine projekta Uživam tradicijo.

Vabilo je v priponki. 

Poletna šola FOŠ 2019: SVK - Sistem vodenja kakovosti

objavljeno: 23. apr. 2019 05:03 avtor: Meta Vidiček

Po uspešno izvedeni zimski šoli Poslovnega coachinga, Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu  v sodelovanju s Fakulteto za industrijski inženiring, Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto, Bureau Veritas, Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, podjetjema AREX d.o.o. in ADRIA MOBIL d.o.o., vabi zaposlene, študente in člane Alumni kluba na Poletno šolo FOŠ 2019: SVK - Sistem vodenja kakovosti. 

Ker Fakulteta za organizacijske študije organizira to izobraževanje skupaj z Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto in Fakulteto za industrijski inženiring, je izobraževanje za študente iz vseh treh šol brezplačno

Prijavo na Poletno šolo 2019 oddate tukaj. Rok za prijavo je 27. maja 2019. Udeležba je za študente VŠ GRM Novo mesto brezplačna.

Več informacij o samem dogodku na spletni strani FOŠ: http://www.fos-unm.si/si/dejavnosti/poletno-zimske-sole/poletna-sola/2019/Vabilo/ 

Lepo vabljeni!

13. DNEVI ODPRTIH VRAT V VRTU ZDRAVILNIH IN AROMATIČNIH RASTLIN NA IHPS V ŽALCU

objavljeno: 23. apr. 2019 00:10 avtor: Irena Hrovat   [ posodobljeno 23. apr. 2019 00:11 ]

Spoštovani!

Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu vas vabi na 13. dneve odprtih vrat v vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin, ki bodo potekali v petek in soboto,  3. in 4. maja 2019. Ogled bo spremljal pester in zanimiv program posveta, predavanj in delavnic, prodaja sadik zelišč. Podroben program najdete v prilogi.

Vabljeni!

13. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu 2019

objavljeno: 17. apr. 2019 23:41 avtor: Irena Hrovat   [ posodobljeno 17. apr. 2019 23:50 ]

Spoštovani!

Vabimo vas, da se udeležite 13. mednarodne konference Logistika v kmetijstvu, ki jo že trinajsto leto zapovrstjo organiziramo: 
Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma ter Občina Sevnica.

Osrednja tema letošnje konference bo Vloga in pomen človeških virov pri logistiki v kmetijstvu.

Konferenca bo potekala v četrtek, 14. novembra 2019, na Grmu – Centru biotehnike in turizma, Sevno 13, 8000 Novo mesto, s pričetkom ob 10. uri.

Vaše prispevke pričakujemo do 20. oktobra 2019 na elektronski naslov: 


V priponki so navodila za pisanje člankov. 


Vljudno vabljeni!

Promocija VŠ GRM Novo mesto v Srbiji

objavljeno: 16. apr. 2019 23:54 avtor: Meta Vidiček

Ker postaja Slovenija zanimiva destinacija tudi za študij in ker imamo zanimanja s strani dijakov iz Srbije po študijskih programih iz področja upravljanja podeželja in krajine, gostinstva in turizma, naravovarstva, smo po posameznih izobraževalnih institucijah predstavljali študijske programe, možnosti razvoja mladih na področju znanstveno – raziskovalne dejavnosti, izmenjavah v okviru Erasmus+ in projektnih vsebinah. Študenti so izvedeli tudi, kakšne so možnosti bivanja v študentskem domu in obštudijskih dejavnosti. 

Dekanja doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše je podpisala pisma o sodelovanju z naslednjimi šolami:
  • Univerzitet Singidunum, Fakultet za turistički i hotelijski menadžment v Beogradu.
  • Tehnološka škola v Paraćinu.
  • Trgovinska – ugostiteljska škola v Leskovcu.
  • Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika »Svilajnac«.
  • Ekonomsko – trgovinska škola v Smederevem.
  • Ugostiteljsko – turistička škola v Beogradu.
Foto utrinki: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vabilo na zaključni 6. Vinsko kulinarični večer, 18. 4. 2019

objavljeno: 12. apr. 2019 06:21 avtor: Meta Vidiček

Lepo vabljeni na zaključni Vinsko kulinarični večer, ki ga v letošnjem šolskem letu 2018/2019 že šestič tradicionalno prirejamo s študenti 2. letnika, programa gostinstvo in turizem, Višje strokovne šole Grm Novo mesto, centra biotehnike in turizma.

Vinsko kulinarični večer bo v četrtek, 18. aprila 2019 s pričetkom ob 18. uri v Hiši kulinarike in turizma - Gostišče na trgu, Glavni trg 30, v Novem mestu. 

Tokrat se bo predstavilo 5 vinarjev iz naših 3 vinorodnih okolišev: Dolenjska, Bizeljsko-Sremič in Bela krajina.   

Gosti večera bodo tudi udeleženci programa "Umetnost sožitja vin in kulinarike", ki se v sklopu projekta MUNERA3, izobražujejo za Vinskega svetovalca - SOMMELIER II, Posavske vinorodne dežele.    

1-10 of 236