Novice‎ > ‎

Delavnica: Pomen prostorske identitete in njen vpliv na razvoj turizma na podeželju

objavljeno: 24. jul. 2015 00:28 avtor: Meta Vidiček
Skupina mladih arhitektov in krajinskih arhitektov ter drugih strokovnjakov, ki delujemo pod okriljem projekta Arhitekturni nasvet v sodelovanju z lokalnim partnerjem Razvojni center Novo mesto d.o.o., vabimo turistične ponudnike z območja JV regije na delavnico z naslovom POMEN PROSTORSKE IDENTITETE IN NJEN VPLIV NA RAZVOJ TURIZMA NA PODEŽELJU.

Namen delavnice je spodbuditi razmišljanje o pomembnosti upoštevanja prostorske identitete podeželja (npr. tradicionalna gradnja objektov, značilnosti podeželskega vrta, značilnosti kulturne in naravne krajine itd.) pri oblikovanju prostorskih ureditev turistične dejavnosti.

Skozi delavnico bi skupaj izpostavili glavno problematiko oblikovanja prostora in njegov vpliv tako na razvoj podeželja kot tudi na razvoj posamezne turistične dejavnosti. Ključni del delavnice je spoznati, kako preko kakovostnih in primernih prostorskih rešitev prispevati k bolj celostni turistični dejavnosti ter k uspešnejšemu trženju turistične dejavnosti in podeželja.

Na primerih bomo spoznali glavne smernice in kriterije za oblikovanje turističnih ureditev, ki črpajo iz lokalnih značilnosti posameznega območja. Za zaključek bomo skupaj izdelali SWOT analizo (prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti), ki vam bo v pomoč pri nadaljnjem razvoju turistične dejavnosti v povezavi s prostorskim oblikovanjem.

Ob koncu delavnice bo potekala tudi razprava, ki je namenjena vašim vprašanjem. Naš namen je razumeti stališče posameznega turističnega ponudnika ter spoznati pogled prostorskih strokovnjakov na temo prostorske identitete in razvoja podeželja.

Prijave na delavnico potekajo vse do vključno 18. septembra oziroma do zapolnitve mest.
Prijavite se lahko tukaj

Delavnica bo potekala 24. septembra ob 18. uri v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Več informacij: pija@arhnasvet.si in urska@arhnasvet.si
Comments